Laika

Laika

zondag 18 mei 2014

Meetjesland : waterplassen verscholen in het uitgestrekte polderlandschap


Donderdag 15 mei - Na de droevige periode die we hebben meegemaakt,  moeten we even onze zinnen verzetten en vermits de weerberichten gunstig zijn, laden we de fietsen op om naar Assenede te bollen om daar het idyllische landschap van het Meetjesland te ontdekken.  Aan de sporthal vinden we ons stekje.  Proficiat Assenede : mooie overnachtingsplaats !  Het is middag als we onze fietsen afladen en eerst het het mooi aangelegde marktplein bewonderen waar de schandpaal je aandacht trekt, ook het oud stadhuis ademt nog de grandeur van weleer.  We fietsen langs een oude spoorlijn naar Zelzate waar we een koffie nuttigen.  We steken de grens over en fietsen rond de St. Franciscuspolder en Canisvliet om via de brug over het kanaal Gent-Terneuzen Sas van Gent te bereiken.  Het spreekt vanzelf dat we ook hier ne goeie drinken.  Langs binnenwegen bereiken we tenslotte ons plaatsje achter de sporthal.  Deze namiddag was in ieder geval al geslaagd!  (25 km)
Overnachtingsplaats : Assenede, Kappelledreef 4, N 51.23080   E 3.74889

Vrijdag 16 mei - Heerlijk rustig geslapen, het zonnetje schijnt en rond 10 uur treden de pedalen opnieuw in werking.  Langs landelijke wegjes bereiken we de deelgemeente Boekhoute (vissersdorp zonder haven). Boekhoute telde door de tijden heen maar liefst drie havens. Die zijn vandaag nog steeds in het prachtige landschap te herkennen.  De authentieke vissersboot ligt mooi ingekapseld op het marktplein.  We fietsen verder langs rustige wegjes om via de dijk (die de grens vormt met Nederland) in het bekende mosseldorp Philippine te belanden.   Het is er in ieder geval niet druk... het mosselseizoen is immers nog niet begonnen.  We vervolgen onze weg langs mooie Hollandse fietspaadjes om uiteindelijk weer in Sas van Gent te eindigen.  Hier nog een verfrissing en dan terug naar Assenede.
Knooppunten : 95/52/51/50/54/53/49/89/88/12/13/20/21/24/79/90/87/93/95 (40 km)

Zaterdag 17 mei - Weeral een stralende dag. Het belooft uitstekend fietsweer te worden.  We volgen nu een zuidelijke richting.  Weeral rustige fietspaden ...  Het wordt echter puzzelen.  Onze fietskaart met knooppunten is verouderd en men heeft op die route nogal wat nummertjes gewijzigd.  Na wat zoekwerk en regelmatig nazicht van onze kaart slaan we er ons toch door.  We rijden door de Oost eeklose bossen waar we kennismaken met een echte Parijs-Roubaix baantje.  Het was daveren en schokken... niet goed voor de rugjes.  We passeren Lembeke om uiteindelijk via Kaprijke (met zijn mooi historisch stadhuis) in Bassevelde op een terras neer te vleien.  Na een half uurtje verpozen de laatste kilometers afbollen naar Assenede.
Knooppunten (nieuwe nummers) : 95/56/58/20/26/17/78/11/5/88/84/79/74/64/61/55/52/59 (44 km)

Zondag 18 mei - Rond halftien verlaten we Assenede en besluiten eens naar Hulst te bollen.  Altijd gezellig vertoeven daar te meer dat rond het middaguur alle winkels hun deuren openen.  Een drukte dus van zowel Belgen als Nederlanders. Wat geslenter door het stadje, een hapje en een drankje en onze dag is weer goed.  Rond 3 uur rijden we huiswaarts.
Weeral een geslaagd tripje !


Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten