Laika

Laika

donderdag 21 april 2016

Een jaarlijks weerzien : Le Crotoy, Baai van de Somme

Na de vijf weken van immobilisatie willen we als proef, ter revalidatie, er eens een weekendje op uit.  De keuze is vlug gemaakt.  We tuffen naar Le Crotoy aan de aantrekkelijke Baai van de Somme.  De camperplaats is nogal rudimentair, maar toch o zo mooi gelegen en dicht bij het altijd gezellige en levendige stadje.
 Vrijdag 22 april : De weerberichten voor het komende weekend zijn niet gunstig.  Maar we zullen het niet aan ons hart laten komen.  Vertrekken maar !!
Overnachtingsplaats : Aire de Camping-car, Chemin des Digues, N 50.21822,  E 1.63329
We arriveren rond half een.  We trekken stadwaarts en in restaurant Le Canotier doen we ons te goed aan een zestal oestertjes bij het aperitief en verorberen nadien een pot dampende mosseltjes.  Klein maar fijn van smaak.  't Was al lang geleden. Alhoewel er geen zonnetje schijnt is de temperatuur toch behoorlijk.  Later op de namiddag doe ik nog een wandeling langs de afsluitdijk waar je een fantastisch zicht hebt op de slikken en de schorren van de baai.  Altijd even mooi.

Zaterdag 23 april :  Om 11 uur klinkt het fluitsignaal... en even later zijn we een eeuw terug in de tijd, reizend met een authentieke, historische stoomtrein tuffen we naar St. Valery sur Somme.  We reizen langs riviertjes omzoomd door wilgen, tussen akkers en langs moerassen, kortom de baai in al zijn veelzijdigheid.  Het reisje duurt een uur en klokslag twaalf zijn we in St. Val.  Een koffie en een kleine maaltijd  wisselen de wandeling langs de wondermooie promenade af.  En het weer : valt nog mee.  Koude wind, maar 't is droog.  Niet klagen dus.  Om halfdrie nemen we de stoomtrein terug.  Later ga ik eens op verkenning bij de diverse wijnstandjes op de Plaçe Jeanne D'Arc.  Diverse wijnproducenten stellen hun producten voor.  Het blijft bij kijken...
Chemin de Fer de la Baie de Somme
Zondag  24 april :  De ganse nacht heeft het fel geregend.  De camperparking is niet om aan te zien.  De lucht zit dreigend en beslissen na het ontbijt rustig naar huis af te reizen.


Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten