Het staat al en paar jaren op onze planning. Nu maken we er werk van ! Een rondje Nederland. Waarom ook niet ?
De bezochte plaatsen vind je hier.
Maandag 25 mei - Rond 9 uur vertrekken we naar Nederland. Een rustige rit, immers feestdag en weinig vrachtwagens op de baan. Vlot door Antwerpen, de grens over en om 11.15uur staan we reeds in Dordrecht op de mooie camperplaats van jachthaven Westergoot. Gezien het zonnetje af en toe schijnt halen we onze stoeltjes uit en "rusten" wat uit met zicht op een 200-tal mooie bootjes. Gezien het een lang weekend is, zijn de meeste jachtjes bevolkt en is het een gezellige drukte. Rond 1 uur nemen we de fiets en trappen naar het historisch centrum van Dordrecht. We houden even halt bij de "Ark van Noach", een houten boot met binnenin een dierentuin, stel je voor. Even verder bereiken we het centrum. We stallen onze fietsen en doen een wandeling doorheen een mooie, gezellige stad. Overal kom je water tegen en overal grote en kleine jachthaventjes. Op de kade, aan de oever van de Oude Maas, drinken we een koffie. Hier een drukte : jachtjes en binnenschepen doen het water tegen de kade klotsen. Ook de waterbussen zijn druk in de weer. De mooie patriciërshuizen, allen daterend uit de jaren 1700, dragen onze bewondering weg. Getuigen van de gouden eeuw van Nederland. Na een paar uur slenteren we terug naar Westergoot.
Overnachtingsplaats : Jachthaven Westergoot, Baanhoekweg, N51.81508 E4.72493.
Dinsdag 26 mei - Vandaag is een bezoek aan het Nationaal Park De Biesbosch gepland. Vanuit onze camperplaats slechts een tiental minuutjes fietsen naar het documentatiecentrum. We brengen een bezoekje aan de tentoonstellingsruimte en reserveren een rondvaart met de fluisterboot (elektrisch aangedreven) door de kreken en rivieren. Inscheping om 12 uur, dus hebben we nog de tijd voor een korte wandeling. We doen de beverwandeling. Informatieve borden geven ons het nodige inzicht in deze dieren. Vooral voor kinderen een zeer leerzame uitstap. Om 12 uur zijn we paraat voor onze afvaart. Een overweldigende natuur. We varen langs griendvelden, moerassen, weiden. Vooral veel water. Gelukkig is er een schraal zonnetje. Spijtig van die weeral koude wind uit het Noorden. De schipper geeft de nodige uitleg, zodat we tal van wetenswaardigheden opsteken. Een uurtje later en met enkele wijsheden meer stappen we uit en nemen een verfrissing. Vervolgens de fiets op en we doen nog een toer in de recreatieve zone van het Biesbosch. Een mooie dag en vooral een aanrader voor natuurliefhebbers. Hier kan je immers naar hartenlust wandelen over brugjes en verharde paden.
Woensdag 27 mei - We nemen afscheid van “Westergoot” en rijden via Rotterdam vlotjes naar de kaasstad Gouda. Een historische binnenstad met allure. De camperplaats is op 450 meter van het stadscentrum, dichter kan niet. Een stadsbezoek staat op het programma. Eerst een bezoekje aan het VVV kantoor voor een stadsplan en dan op zoek naar de vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Blikvanger natuurlijk is het stadhuis, centraal op het marktplein. In de smalle straatjes, allen verkeersvrij op de fietser na natuurlijk, enkele sfeervolle kaaswinkels waar de wereldberoemde Goudakaas in alle vormen en smaken te koop ligt. De wandeling leidt ons ook naar hofjes en gezellige pleintjes elk met hun historische achtergrond. Ondertussen is het 13 uur geworden en de maag begint te knorren. Op de markt nuttigen we een Goudse kaassoep. Moeten we proeven, want die staat hier overal op de kaart. Lekker !! Nadien nog wat rustig slenteren en daarna naar de camper om wat op adem te komen. Het zonnetje wordt af en toe onderbroken door zware dreigend wolken, maar toch is het droog gebleven. Later in de namiddag nog een kleine wandeling langs het water.
Overnachtingsplaats : Klein Amerika, Fluwelensingel, N52.01193 E4.71615
Donderdag 28 mei - We brengen een bezoek aan de vermaarde kaasmarkt om 10 uur. Het is zwaar bewolkt en de regen dreigt, maar voorlopig blijft het droog. Op de markt aangekomen zijn de kazen al uitgestald. Kaasboeren en kopers in originele kledij, klompen incluis. Ook de melkmeisjes zijn present. Om 10 uur vangt het spektakel aan. Net als vroeger doen de boeren en handelaren handjeklap om de beste kazen. Het is vooral een historisch en nostalgisch tafereel. Toch de moeite waard om eens bij te wonen. En plots een wolkbreuk. Einde van de pret. Toch hebben we van het mooie tafereel kunnen genieten. Rond 11 uur vertrekken we naar Purmerend, bruisend hart van Waterland, op 90 km noordwaarts. Hier ook een mooie camperplaats. We doen een wandeling door het oude stadscentrum en de grachten. Blikvangers zijn de koemarkt (omringd door talrijke terrassen), de kaasmarkt (ook hier!), stadhuis. Het regent niet meer en de zon komt er regelmatig door. Freddy beslist nog wat te fietsen en zal de "Beemsterroute" aanpakken. Een tocht van 40 km. Werelderfgoed De Beemster. Een fraai zicht over de polders, met zijn graslanden, akkers, bollenvelden (spijtig : uitgebloeid), molens en 5 forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam. Langs de fietsroute staan tientallen stolpboerderijen en vooral schilderachtige dorpjes als Grootschermer en De Rijp. (Knooppunten : 25/49/46/43/60/61/82/27/28/30/31/32/8/7/6/5/4/49/25)
Overnachtingsplaats : Camperplaats Bolwerk, Nieuwstraat 109, N52.50698 E.4.95021
Vrijdag 29 mei - De dag begint rustig en we besluiten naar Edam en Volendam te fietsen. We volgen de rivier de Purmer tot aan Edam. Het lieflijk stadje slaapt nog. Een tiental toeristen (waaronder wij) slenteren door de smalle straatjes. De kaaswinkeltjes liggen er weer op hun mooist bij om je tot de aankoop van een bolletje Edammer te verleiden. Na een opwarmende koffie fietsen we een drietal km verder naar het vermaarde Volendam. De commercie tiert hier welig ! Een overdaad van souvenirwinkels, cafés, eethuisjes hebben de authenticiteit van de stad doen wegkwijnen. Hele hordes nerveuze Japanners met hun gekende monddoekjes huppelen achter snel-doordravende gidsen. Tijdens de zomermaanden moet het hier een overrompeling zijn. Voor ons echter een tegenvaller. We hebben al veel mooiere haventjes gezien ! Na een kibbeling met frietjes terug de fiets op. Een strakke wind op kop. We zijn thuis en het begint te stortregenen. Hebben we eventjes geluk. Morgen richting Enkhuizen.
Zaterdag 30 mei - We zijn in Enkhuizen aan het Ijsselmeer. We staan pal bij de mooie clippers die hier dagelijks voor groepen rondvaarten op het Ijsselmeer organiseren. Zo te zien een succes, want de ene na de andere kiest het ruime sop. Een bezoek aan deze stad is de moeite waard. Hier geen commerciële, toeristische indigestie, maar wel leuke straatjes, gezellige pleintjes en vooral veel water. We stappen de prima aangeduide stadswandeling af. Zo kunnen we de meeste bezienswaardigheden bewonderen. Blikvangers zijn de drommedaris (met 2xm) (een oude stadspoort) en de houten Westerkerktoren. Informatieve borden geven een zicht op het heden en het verleden. Kortom een leuke wandeling, met af en toe, hoe kan het ook anders, een hapje en een drankje. Echt een aanrader. In geen tijd is ons dagje gepasseerd. Het weer viel best mee. Enkele buien, maar vooral veel zon.
Overnachtingsplaats : Gependam, N52.69806 E5.29005
Zondag 31 mei - Op naar Den Helder. Het weer ziet er niet te best uit vandaag. Veel wind, om niet te zeggen storm en een druilregen waar je flink nat van wordt. Het wordt een dag om vlug te vergeten. We staan op een mooie camperplaats genaamd Willemsoord, een voormalige marinesite met een marinemuseum en natuurlijk een paar oude schepen. In de verte ligt de Nederlandse duikboot "Tonijn" te pronken. De afmetingen verrassen ons enigszins. We wandelen naar het stadscentrum waar het koopjeszondag is met diverse animatie. Het weer is echter een domper op de gezelligheid. Echt een novemberweertje. Na wat geslenter terug naar de camper en rond 14 uur stappen we naar de dijkpromenade met zicht op Texel (half verscholen in de druilige regen). We pikken wat info op voor ons tripje naar Texel morgen en besluiten, gezien het slechte weer, gebruik te maken van het openbaar vervoer, i.p.v. de fietsen. Enfin, we zien morgen wel.
Overnachtingsplaats : Willemsoord, N52.96135, E4.76856
Dinsdag 2 juni – Reeds van in de vroege uurtjes is het danig aan het stormen. Op het nieuws meldt men windkracht 8 à 9. Een druilregen maakt het zomerweertje (?) compleet. We verplaatsen ons naar Harlingen in de provincie Fryslân (Friesland). We rijden over de 32 km lange afsluitdijk en worden langs alle kanten bestookt door felle windvlagen. Een halte halfweg, om van het uitzicht te genieten, moeten we overslaan. Spijtig. In Harlingen staan we aan de Nieuwe vissershaven. Een mooie camperplaats, met een mooi uitzicht, maar ook hier natuurlijk pal in de wind. We worden danig heen en weer geschud. Een bezoek aan de historische stad is de moeite waard. De mooie gebouwen en pakhuizen verwijzen naar een in het verleden bloeiende handel met Noordelijke landen zoals Polen en Rusland. In de haven, op de Barentz werf, werkt men aan een replica van het expeditieschip van Willem Barentz die in 1596 via de Poolzee en korte vaarweg naar China zocht. (Barentz zee). We krijgen honger en in de Tjotter doen we ons te goed aan een Tjotter Plate. 5 soorten vis met frietjes en sla. En of het smaakt. Ondertussen blijft het maar stormen. We zullen deze nacht in slaap gewiegd worden… We hebben het toch liever anders.
Overnachtingsplaats : Vissershaven (Tsjerk Hiddessluizen), N5317960 E5.41730
Woensdag 3 juni - De wind blijft maar voortrazen en van fietsen is voorlopig althans geen sprake ! Vermits we de stad reeds bezocht hebben, besluiten we verder te rijden naar Lauwersoog aan het Lauwersmeer. Een droom van een camperplaats ! Aan de oever van het meer met een prachtig uitzicht. De bewolking trekt weg en het zonnetje komt te voorschijn. We wandelen naar de vissershaven met zijn visindustrie en visrestaurants. Vooral garnalenvangst. Vanop de kade zien we aan de horizon de duinen van Schiermonnikoog. Ook hier vertrekt een veer naar het waddeneiland. Rond 13 uur proeven we de specialiteit hier : gebakken mosselen in paneermeel. Iedere mossel zit in een paneerjasje. Nog nooit gegeten en oh zo lekker. Een tip om ook thuis eens te proberen als aperitiefhapje. Ondertussen is de wind gevallen en schijnt de zon volop. Tijd om de stoeltjes uit te pakken en wat profiteren van het mooie uitzicht met passerende jachtjes en historische clippers. Freddy doet nog een fietstochtje langs het meer. Ook hier kan je de knooppunten volgen. Gemakkelijk want op ieder knooppunt staat een kaart. Echt handig. Een tocht van 31 km.
Overnachtingsplaats : Lauwersmeerplezier, N53.40621 E6.20040
Donderdag 4 juni - Het zonnetje schijnt voortreffelijk vandaag. We blijven nog een dagje op dit gezellige plaatsje. Na het ontbijt de stoeltjes uitpakken en de uitvarende bootjes gadeslaan. Ook zij profiteren van het mooie weer. We wandelen naar de dijk om op een terras bij een glaasje wijn de Waddenzee en in de verte de blinkende duinen van Schiermonnikoog te bewonderen. Het veer kronkelt zich een weg door de uitgebaggerde vaargeul. In de namiddag verorberen we in de haven nog een eenvoudig, maar lekker visgerechtje. Verder houden we het rustig. Luieren in onze stoeltjes. Meer moet dat niet zijn.
Vrijdag 5 juni - We nemen afscheid van de kustlijn en trekken landinwaarts naar de regio 't Westerkwartier (bij Groningen). Slechts een 50-tal km bollen en we arriveren in Doezum op het landgoed Jonker. Wat een pracht van een camperplaats ! Deze regio is gekend voor zijn coulisselandschap. Een term die ook voor ons onbekend was, maar wat googelen en je bent weer een wijsheid rijker. We fietsen naar Grootegast voor de broodnodige inkopen. Nadien, onder de luifel, luieren in onze stoeltjes bij deze tropische temperaturen. In de vroege avond halen we de BBQ uit de koffer. Wat is dat al een poos geleden ! Een lekker brochetje, gebakken aardappelen en wat groentjes brengen ons in de zomersfeer. Naast ons, in het openbaar zwembad, gaat een kids disco door, met natuurlijk de nodige discomuziek. Al duurt de pret niet lang. Onweerswolken stapelen zich op en we mogen alles inpakken voor het komende onweer. En wat voor een onweer : donder, bliksem, hagel en vooral flinke windstoten.
Overnachtingsplaats : Landgoed Jonker, Provinciale Weg 133a
Zaterdag 6 juni - Het onweer is overgetrokken en het zonnetje schijnt opnieuw volop. Na het ontbijt houden we het wat rustig en knuffelen we ons in de zon. Rond elf uur gaan we in het dorp koffie drinken waar er een garageverkoop aan de gang is. Net zoals bij ons lokt het veel gegadigden. Nadien beginnen we aan een fietstocht. Die leidt ons langs lieflijke kanaaltjes - waar de kikkers naar hartenlust kwaken- imposante boerderijen, weelderige grasvelden en rustige dorpjes. We volgen voor een groot gedeelte de Abel Tasman Struuntocht. Rond 16 uur komen we terug bij Jonkers en kunnen nog in extremis genieten van de optocht van een 20-tal praalwagens. Want het is feest in Doezum deze week en deze optocht is het begin van de festiviteiten. 's Avonds gaan we in het enige restaurant van Grootegast, Paul, ribbetjes eten. Onze aandacht wordt getrokken op een mooie spreuk :"Achter iedere succesvolle man staat een stomverbaasde schoonmoeder". Mooi toch ?
Zondag 7 juni - Tijd om een andere plaats op te zoeken. Op naar Slochteren (op 15 km van Groningen). Bekend om zijn enorme gasbel hier in 1959 gevonden. Opnieuw een aantrekkelijke camperplaats. Achter onze plek heeft de eigenaar een dierentuintje met geiten, eenden, ganzen, kippen en een struisvogel. Je mag aan het hek niet komen of ze komen bedelen. We installeren ons en gaan op zoek naar een bakkie koffie. Pech, het is zondag en alles is tot in de namiddag gesloten. Ondenkbaar bij ons... even wennen dus. Met de fiets brengen we een bezoek aan Landgoed Fraeylemaborg Een prachtig slot met een mooie tuin. Fotogeniek. Bij gebrek aan een open terras zullen we dan maar aan onze camper aperitieven. Het zonnetje schijnt volop, het is een aangenaam weertje. Na de middag doet Freddy nog een fietsritje, via knooppunten, langs de omliggende dorpjes om uiteindelijk aan het Schildmeer uit te komen. Een recreatiemeer waar naar hartenlust aan watersport kan worden gedaan. Ook voorzien van een zandstrandje. De frisse wind zorgt ervoor dat het strand, op enkele moedigen na, praktisch verlaten is.
Overnachtingsplaats : camperplaats Duurswoldje, Edsersweg, N53.20041 E6.78996
Maandag 8 juni - Oei, onze laatste week gaat in ! Tijd vliegt. 's Morgens wandelen naar het natuurdomein "de baggerputten" op een halve km van ons stekje. Restanten van turfwinning waar de natuur zijn gang mag gaan. Een prachtig domein met vele wandelpaden. Als je wilt, ben je hier een paar uurtjes zoet. En zo rustig... Je hoort er enkel de vogels en de kikkers. Hun concert mag er zijn. Rond de middag fietsen we naar het Schildmeer. Het zonnetje schijnt maar een sterke koude wind bederft toch enigszins de pret. In De Otter wippen we binnen om ons op te warmen met een koffie en een jonge klare. Op onze terugweg springen we een zeldzame supermarkt binnen om de nodige mondvoorraad aan te schaffen. Voor de rest van de namiddag wat uitrusten in de zon (uit de wind wel te verstaan).
Dinsdag 9 juni – We nemen afscheid van ons dierentuintje en bollen naar Musselkanaal (deelgemeente van Stadskanaal). Een afstand van 50 km en dicht bij de Duitse grens. De camperplaats Spoordok is gelegen aan de jachthaven. Opnieuw een mooie locatie. Een bezoekje aan Musselkanaal is vlug afgelopen : een eenvoudig, modern stadje, maar weinig bezienswaardigheden. Fietsen is dus de boodschap. We volgen opnieuw de knooppuntjes en rijden langs het Apelkanaal naar Ter Appel. Bekend om zijn klooster. Hier blazen we wat uit bij een koffie. We fietsen langs het domein van een prachtig kasteel, maar gesloten. De tuin kan niet bezocht worden. We crossen door een bosrijk gebied, afgewisseld met grote aardappelvelden. We passeren ook een lelieveld. Bij bloeitijd moet het hier prachtig zijn. We trappen vervolgens langs een domein waar de fietsers attent worden gemaakt op een agressieve roofvogel. We passeren zonder te worden aangevallen … Uiteindelijk bereiken we weer onze camperplaats. Weer een mooi dagje.
Overnachtingsplaats : Passantenhaven Spoordok, Havenkade, N52.92853 E7.01242
Woensdag 10 juni - De weerberichten beloven veel goeds voor de komende dagen. We besluiten onze planning te wijzigen en onmiddellijk naar de Veluwe af te reizen. Ons doel is Nunspeet op een paar km van het Veluwemeer. Hier kunnen we meer van het goede weer genieten. Rond 11 uur zijn we geïnstalleerd op een schitterende plaats. We fietsen naar het centrum (2,5 km). Een leuke stad, met talrijke terrasjes en eetgelegenheden. Op de markt drinken we een koffie en een aperitief. Rond 2 uur verorberen we kibbeling met frietjes. Smaakt heerlijk. Na een paar inkopen terug naar de camper om wat te zonnen. Eindelijk zomer !
Overnachtingsplaats : De Zwaan, Hardenbrinkweg 46, N52.37901 E5.75363
Donderdag 11 juni - Ook vandaag een zomers weertje. 's Morgens trekken we naar de markt van Nunspeet. Even kijken wat die allemaal te bieden heeft. Rond 12 uur terug bij onze camper voor onze aperitief. De temperatuur stijgt. We noteren 28°. We vertrekken voor een fietstocht. Eerst een bezoekje aan het Veluwemeer. Ook dit meer is zeker niet van de kleinste. Valt vooral in de smaak van de waterrecreanten. En hoewel het weekdag is, toch zien we vele zeiltjes. De rit brengt ons vervolgens door, volgens ons althans, het mooiste stukje natuur van Nederland : de Veluwe. Prachtige fietspaden slingeren door dennenbossen, afgewisseld met teeltlandschappen. Af en toe kun je, op een rustpunt, een koffie of een drankje gebruiken in een stalletje door de bewoners geïnstalleerd. De centen van het verbruik gooi je in een bokaaltje. We troffen zelfs een koffieapparaat aan, waar je met een koffiepad een bakje troost kon maken. Gastvrijer kan niet. Het ritje was 26 km lang. Genoeg voor vandaag en nu de schaduw opzoeken en wat genieten van het lekker weertje.
Vrijdag 12 juni - Rond halfelf vertrekken we met de fiets naar Elburg op 10 km. Een charmant stadje aan de boorden van het Veluwemeer. Zeker een bezoekje waard. Het vissersstadje is volledig omwald. Een mooie stadspoort domineert de hoofdstraat waar je naar hartenlust een terrasje kan doen. De kleine witte huisjes zijn zo geschikt voor een prentkaart. Na de stadswandeling terug de fiets op om langs het Veluwemeer naar Nunspeet terug te rijden. Onderweg konden we het niet laten om weer bij zo'n rustpunt halt te houden en zelf een koffie te zetten. Wat een mooi initiatief toch ! Een koffie drinken, een koekje of een ijsje eten en het verschuldigde bedrag in een bokaaltje stoppen. Zou dit bij ons ook mogelijk zijn ? We zien het ons nog niet doen in ons voortuintje. De zon brandt ondertussen heftig op ons bolleke en bij terugkomst bij de camper noteren we 29° Dan maar vlug de schaduw opzoeken en wat uitrusten. Vanavond voorspellen ze regen... De wolken komen er aan maar zijn niet dreigend, voorlopig althans.
Zaterdag 13 juni - Het regent pijpenstelen ! Zullen we deze trip eindigen in mineur ? Nee, rond 12 uur piept de zon door de wolken en wordt het weer goed. Al waait de wind stevig. We fietsen naar "Frida's Thee en pannenkoekentuintje" even buiten Nunspeet, midden de velden. Een gezellig terrasje, waar de kippen rond je flirten om een hapje pannenkoek. Hier is het gezellig vertoeven, mits het zonnetje schijnt natuurlijk. Bij onze terugkeer merken we op dat bij verschillende huizen rugzakken in de vlaggenstokken hangen. Wat is hier de bedoeling van ? Even googelen en we leren dat het hier traditie is dat studenten bij het slagen van hun eindexamen hun rugzak of boekentas in de vlaggenstok hangen. Het schooljaar is hier al ten einde. Als afsluiter s' avonds lekker gaan eten bij de Chinees.
Zondag 14 juni - Naar huis na een bijzonder geslaagd rondje Nederland !
Donderdag 11 juni - Ook vandaag een zomers weertje. 's Morgens trekken we naar de markt van Nunspeet. Even kijken wat die allemaal te bieden heeft. Rond 12 uur terug bij onze camper voor onze aperitief. De temperatuur stijgt. We noteren 28°. We vertrekken voor een fietstocht. Eerst een bezoekje aan het Veluwemeer. Ook dit meer is zeker niet van de kleinste. Valt vooral in de smaak van de waterrecreanten. En hoewel het weekdag is, toch zien we vele zeiltjes. De rit brengt ons vervolgens door, volgens ons althans, het mooiste stukje natuur van Nederland : de Veluwe. Prachtige fietspaden slingeren door dennenbossen, afgewisseld met teeltlandschappen. Af en toe kun je, op een rustpunt, een koffie of een drankje gebruiken in een stalletje door de bewoners geïnstalleerd. De centen van het verbruik gooi je in een bokaaltje. We troffen zelfs een koffieapparaat aan, waar je met een koffiepad een bakje troost kon maken. Gastvrijer kan niet. Het ritje was 26 km lang. Genoeg voor vandaag en nu de schaduw opzoeken en wat genieten van het lekker weertje.
Vrijdag 12 juni - Rond halfelf vertrekken we met de fiets naar Elburg op 10 km. Een charmant stadje aan de boorden van het Veluwemeer. Zeker een bezoekje waard. Het vissersstadje is volledig omwald. Een mooie stadspoort domineert de hoofdstraat waar je naar hartenlust een terrasje kan doen. De kleine witte huisjes zijn zo geschikt voor een prentkaart. Na de stadswandeling terug de fiets op om langs het Veluwemeer naar Nunspeet terug te rijden. Onderweg konden we het niet laten om weer bij zo'n rustpunt halt te houden en zelf een koffie te zetten. Wat een mooi initiatief toch ! Een koffie drinken, een koekje of een ijsje eten en het verschuldigde bedrag in een bokaaltje stoppen. Zou dit bij ons ook mogelijk zijn ? We zien het ons nog niet doen in ons voortuintje. De zon brandt ondertussen heftig op ons bolleke en bij terugkomst bij de camper noteren we 29° Dan maar vlug de schaduw opzoeken en wat uitrusten. Vanavond voorspellen ze regen... De wolken komen er aan maar zijn niet dreigend, voorlopig althans.
Zaterdag 13 juni - Het regent pijpenstelen ! Zullen we deze trip eindigen in mineur ? Nee, rond 12 uur piept de zon door de wolken en wordt het weer goed. Al waait de wind stevig. We fietsen naar "Frida's Thee en pannenkoekentuintje" even buiten Nunspeet, midden de velden. Een gezellig terrasje, waar de kippen rond je flirten om een hapje pannenkoek. Hier is het gezellig vertoeven, mits het zonnetje schijnt natuurlijk. Bij onze terugkeer merken we op dat bij verschillende huizen rugzakken in de vlaggenstokken hangen. Wat is hier de bedoeling van ? Even googelen en we leren dat het hier traditie is dat studenten bij het slagen van hun eindexamen hun rugzak of boekentas in de vlaggenstok hangen. Het schooljaar is hier al ten einde. Als afsluiter s' avonds lekker gaan eten bij de Chinees.
Zondag 14 juni - Naar huis na een bijzonder geslaagd rondje Nederland !