Laika

Laika

zondag 17 augustus 2014

Lommelse havenfeesten in de jachthaven.

De Lommelse Jacht- en Camperhaven viert van 14 tot 17 augustus feest.  In het middelpunt staan de  campers en jachten die mooi uitgedost worden met vlaggetjes en feestverlichting.  Vooral 's avonds een feeëriek beeld.
Overnachtingsplaats : Lommelse Jachthaven, Boskantstraat 30,  N 51.24268   E 5.36902

Woensdag 13 augustus - Het is pas na 14 uur dat we richting Lommel rijden.  We worden er verwacht omstreeks 18 uur ... dus tijd zat.  Het is al een poosje dat we er op uit zijn getrokken en we kunnen je verzekeren dat het kriebelt...  Hopelijk valt het weer mee (al zijn de vooruitzichten niet zo goed). Het is druk op de weg.  Vanaf Kruibeke zitten we tot aan de Kennedytunnel in de file.  Rond vijf uur arriveren we... We zijn niet alleen.  Er zijn reeds een tiental liefhebbers gearriveerd.  Na onze installatie profiteren we nog van het heerlijke zonnetje, ondertussen drinken we ne goeie pint op het terras met mooi uitzicht op de jachthaven .
Donderdag 14 augustus  -  een rustige nacht ... Gewekt door het gefluit van de vogels.  Zwaar bewolkt maar voorlopig is het droog.  Na het ontbijt neemt Freddy de fiets om een ritje van ongeveer 45km te doen.  Hij is pas vertrokken als het hier een stortbui van jewelste doet... Hij echter blijft de ganse rit in het droge.  Zo zie je maar ...  Na het middagmaal doen we samen een korte wandeling langs het kanaal om te eindigen met een koffie op het terras van de Meerpaal. De dj is ondertussen   druk in de weer met het uittesten van zijn installatie.  Vanavond is het immers voor de oudjes met 'goud voor oud'.  Onze camper is ondertussen ook feestelijk uitgedost.  Hopelijk blijft het vanavond droog.  Voor de fietsliefhebbers, de knooppunten :228/221/220/241/202/209/206/207/530/248/247/256/254/253/229/228 (45 km).
Vrijdag 15 augustus . Het was aangenaam gisteravond, mooie muziek uit de jaren stilletjes, lekkere sfeer en vooral het bleef droog.  Vanmorgen zwaar bewolkt... Zullen we zon zien of wordt het nat?  Om 9 uur schuiven we aan voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Mmm, smullen maar. Om 10 uur beslist Freddy toch een fietsritje te maken.  Ik houd het bij een wandeling door het bos. Hier ter plaatse is een lokale  vissersclub druk bezig makreel en paling te roken.  Een heerlijke geur verspreidt zich over de haven,  we zullen ons ook een makreeltje aanschaffen. In de namiddag platte rust want vanavond willen we, bij een portie mosselen, genieten van de muziek van een bandje.  Af en toe worden we wel getrakteerd op een buitje... Moeten dat er bij nemen, nietwaar ? Fietsknooppuntjes : 228/227/226/25/26/27/31/32/33/217/36/38/216/514/562/563/564/220/221/228
Zaterdag 16 augustus - Ambiance gisteren, tot in de vroege uurtjes. Gelukkig hadden we ons onder een terrasverwarming geïnstalleerd , zodat we gespaard waren van de vochtige kilte.  De dj bracht er met feestmuziek onmiddellijk de sfeer in...  Vandaag lang uitslapen en naar Lommel fietsen om wat fondsen bij te tanken.  Bij terugkeer even kijken bij  vossemeren,  Hoogseizoen hier, wat een drukte. Het weer is wisselvallig met af en toe een fikse bui.  's Middags verorberen we ons gerookt makreeltje. Een delicatesse.  Nadien wat platte rust en in de loop van de vooravond trekken we er weer op uit om van de ambiance te genieten.  Vanavond is er ook licht- en lasershow.  Hopelijk blijft het droog.
Zondag 17 augustus - Mooie licht-en lasershow gisteren, terwijl de verlichte jachten één voor één kwamen paraderen voor het terras van "de Meerpaal".  Leuk schouwspel.  En het bleef droog, zodat iedereen volop kon genieten van het bandje.  De sfeer zat er goed in.  Vandaag lang uitgeslapen en als afsluiter van het weekend nemen we deel aan het ontbijtbuffet.  Nadien was het de bedoeling nog een wandelingetje te maken, maar een druilregen nodigde niet uit.  Dus reden we rond 12 uur terug naar huis.  In ieder geval  : een geslaagd weekendje Limburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten