Laika

Laika

vrijdag 30 november 2012

Land van Ourthe-Amblève, land van gastvrijheid


Maandag 26 november - We beslissen plots nog een deugddoende trip naar de Ardennen te maken en leggen vlotjes de 247 km af om via Luik in Hamoir "aan te meren". Vlak naast de Ourthe bevindt zich een nieuw aangelegde camperplaats met alle voorzieningen. Proficiat Hamoir ! Nog even de benen strekken want het wandelpad langs de Ourthe is veel te uitnodigend om dit aan ons te laten voorbijgaan. In de zomer moet het hier een drukte zijn, want er zijn niet minder dan 2 aanlegplaatsen voor kajakkers. Terwijl ik wat uitrust, verkent Freddy de oever stroomafwaarts. Ver kan hij niet stappen, om 17 uur is de duisternis reeds ingevallen en genieten we van de intieme gezelligheid van de Laika. Het weer was droog : dus niet klagen ! Voor de liefhebbers zijn er 4 mooie wandelingen uitgestippeld.
Overnachtingsplaats : Rue du Moulin, N50.42420 - E5.53369 (bij tennispark).

Dinsdag 27 november - We profiteren van het kalme herfstweer om de andere oever van de Ourthe te verkennen en wandelen zo tot aan het Chateau de Lassus (18°eeuw). Voor we het goed en wel beseffen is het 11 uur. Tijd om hier in Hamoir onze "vidange" te doen en de GPS naar Aywaille te richten. De afstand bedraagt slechts 13 km en in een handomdraai maken we kennis met - hier ook- een mooi ingerichte camperplaats, dicht bij de Amblève. Een bezoek aan het levendige centrum en een Italiaans restaurantje is een prima kennismaking. Freddy laadt zijn fiets af en rijdt via een mooi fietspad langs de Amblève van Aywaille naar Remouchamps, dan langs de baan naar les Fonds des Quarreux. Ik rust lekker uit ... Ook vandaag mooi rustig herfstweer : droog.
Overnachtingsplaats : Rue de la Heid, N.050.47656 - E5.67764 (nabij zwembad)

Woensdag 28 november - Een uitgebreid ontbijt brengt ons in de stemming om de beentjes flink te strekken. We volgen het fietspad tot in Remouchamps (2,5 km). De grotten zijn in de voormiddag gesloten en een zoektocht naar een koffie levert helemaal niets op. Nochtans gelegenheden genoeg, hotels, restaurants, brasseries... maar alles potdicht! We keren een eind langs de hoofdbaan terug en dicht bij het winkelcentrum kunnen we toch een bakje slurpen. Rond de middag zijn we terug in Aywaille. We rusten wat uit en in de namiddag stappen we langs de andere oever tot aan de ruïne van het chateau de l'Amblève. Langs het wandelpad vele mooie villa's. Het weer : bewolkt, mistig maar droog.
Ook hier in Aywaille : prachtige wandelingen, voor elk wat wils. Mooi aangeduid.

Donderdag 29 november - We verlaten de regio Ourthe-Amblève en zakken af naar Malmedy (45km), een voor ons gekende stek. Een stadswandeling en een bezoek aan de kathedraal... De rode lopers zijn reeds uitgerold en alle handelszaken zijn druk in de weer met hun kerstversiering. Ook de ijspiste wordt aangelegd. 's Middags doen we ons tegoed aan een stoofpotje van Marcasin (everzwijn) want we kunnen de Ardennen niet verlaten zonder een wildmenuutje, nietwaar? Het restaurantje "A vi Mam Di" op het marktplein is een aanrader (Vlaamse uitbater). Freddy doet nog een wandeling van 12 km langs het fietspad naar Waimes (bedoeling was dit te fietsen, maar in de namiddag is het beginnen sneeuwen, vandaar). Dit fietspad (een oude spoorbedding) loopt dwars door de bossen en is zeker de moeite. Lichtjes stijgend, maar toch te doen. Het blijft lichtjes sneeuwen, gelukkig smelt het direct op de grond maar de strooiwagens komen wel in actie.
Overnachtingsplaats : Place de la Gare, N50.42292 - E6.03046

Vrijdag 30 november - Ons Ardeens weekje zit er weeral op en we reizen terug naar Oostende. We hadden een goed vakantiegevoel...

Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten