Laika

Laika

maandag 13 augustus 2012

Lommel : havenfeesten

Donderdag 9 augustus - We tuffen naar Lommel. Daar gaan tijdens het weekend de havenfeesten door en we willen wel eens proeven van de sfeer. Door wat laat te vertrekken vermijden we de files op de Antwerpse ring en om 13 uur parkeren we ons op een uitgelezen plekje aan de jachthaven van Lommel. Na inschrijving laden we de fietsen af en rijden naar het centrum van Lommel. Toch nog zo'n 9 km hoor ! Op de gezellige markt drinken we ne goeie. Bij onze terugkeer bemerken we dat de achterband van Rosette weer raar doet!! Toch niet waar zeker ? Inderdaad een platte band is nakend... Toch geraken we nog op onze camperplaats. Pech !!

Overnachtingsplaats : Lommelse Jachthaven, Boskantstraat 60, N51.24268 E5.36902

Vrijdag 10 augustus - Gezien de "platte band" zijn we genoodzaakt een wandeling in te lassen. Hier is er geen gebrek aan hoor, want een infobord maakt melding van drie mooie wandelingen door de Heuvelse Heide. We kiezen voor de 9 km wandeling (het rode driehoekje) en maken kennis met een afwisselend landschap : pijnbossen, heide (die volop begint te bloeien en een mooie paarse kleur heeft), landbouwgewassen, een riviervalleitje. We haspelen deze wandeling in een drietal uurtjes af en 's namiddags drinken we met zicht op de mooie jachten een flesje rosé. Ondertussen is het een constant aanrijden van campers die zullen deelnemen aan de havenfeesten (een 30tal campers worden verwacht). Ook van ons wordt er verwacht voor een deelname aan de licht-show. 's Avonds is dan ook iedereen druk bezig om zijn camper met lichtjes te versieren. Ook wij hebben de kerstverlichting mee en zetten ons aan het werk. De duisternis valt in en alles wordt eens uitgetest. k' Moet zeggen : sfeervol is het alleszins.

Zaterdag 11 augustus - Na het ontbijt neemt Freddy de fiets om enkele fietsknooppunten uit te testen. Ikzelf zal het rustig houden en me bezighouden met bespioneren van de talrijke bezigheden voor het feest van vanavond. De fietstocht beslaat een vijftigtal km en volgende knooppunten worden aangedaan :227/230/231/232/260/267/268//266/60/30/275/272/255/265/229/228. 's Avonds nemen we eerst deel aan een varende BBQ op "De Zander". Na een drietal uren eten, drinken en varen op het kanaal Bocholt-Herentals, meren we aan en nemen we deel aan de feestelijkheden aan wal. Prachtige licht-show met muziek. Bootjes en campers : sfeervol verlicht. Het is een zwoele zomeravond wat de sfeer natuurlijk nog aanwakkert. Ook TV Lommel is aanwezig.

Zondag 12 augustus - Het was nogal laat gisteravond, daarom slapen we uit... We moeten immers maar om 10 uur op "De Zander" aanwezig zijn voor het uitgebreid ontbijt. Opnieuw varen we uit, nu eens de andere richting (Neerpelt). Na het lekker en overdadig ontbijt vleien we ons neer op het achterdek waar we van het zonnetje en het landschap genieten. Het is 13 uur wanneer we weer aanleggen en we rusten wat uit in onze stoeltjes aan de camper. Rond drie uur horen we weer de aangename toontjes van het orkest en we slenteren naar het evenementenplein waar we op het open dakterras een mooi uitzicht hebben over de feestelijkheden. Een drankje hoort er natuurlijk bij. Ondertussen wordt beneden gretig aangeschoven aan het mossel- en pizzakraam.

Maandag 13 augustus - Terug naar huis. Het was een aangenaam en gezellig weekendje. Een sympathieke organisatie. Voor herhaling vatbaar. We kijken reeds uit naar volgende week : de fietshappening in Roeselare waarvoor we ook ingeschreven zijn.

Enkele foto's.

1 opmerking:

  1. Ik ben jaloers op jullie!!!
    en 't moet zelfs nog niet ver zijn om ervan te genieten....mooie foto's...
    Groot gelijk dat je er van profiteert!

    Groetjes, Ingrid en Aimé

    BeantwoordenVerwijderen