Laika

Laika

vrijdag 2 december 2011

De Opaalkust : altijd de moeite.

Dinsdag 29/11 - De herfst- en wintermaanden lenen zich uitstekend om enkele fikse wandelingen te maken aan de Opaalkust. Ver hoef je niet te rijden. Daarom ook is onze eerste halte Gravelines. Een charmante versterkte stad, mooi gerestaureerd, met een belfort. We zijn hier al meermaals geweest, dus vatten we meteen een uitgestippelde wandeling aan : "De Vauban aux Islandais", 9 km. Met tussendoor een stop voor een koffie en een "picon" zijn we voor een paar uurtjes zoet. 's Avonds eens fijn gaan eten in "La Symphonie".
Overnachtingsplaats : Parking des Miaules, Rue du Port N50.98822, E02.12246

Woensdag 30/11 - We rijden door naar Calais. Overal is men druk bezig de kerstversieringen aan te brengen. Op 3 december start hier immers de kerstdrukte. 's Morgens drentelen we door de winkelstraten en moeten af en toe schuilen voor een stortvlaag. Na de middag doen we nog een stappertje langs de promenade tot aan Bleriot Plage en keren langs een mooi wandelpad via de jachthaven terug. De parking voor camping-cars is uitstekend gelegen, met zicht op de uitvarende car-ferry's. Hier kan je je uren vergapen aan de drukte in de haven. Opvallend : enkel P&O ferry's. Naar het schijnt is de rederij Seafrance failliet.
Overnachtingsplaats : Parking Avenue R Poincare, N50.96617, E01.84380

Donderdag 1/12 - We zoeken nu de omgeving van Boulogne/s/mer op en stranden in Le Portel (een randgemeente juist buiten Boulogne). Na onze installatie op een uitmuntende parking wandelen we via het Parc de la Falaise. Een mooie wandeling in een park van 20 ha, boven op de falaise. Verboden voor honden en fietsers. Hier dus geen hondendrollen die je anders wel overal in Frankrijk vindt. Bij het verlaten van het park dalen we af naar Boulogne, waar we opnieuw een bezoekje brengen aan de oude stad (dus 't was weer klimmen en dalen geblazen). ook hier brengt men alles in stelling voor de kerstsfeer.
Overnachtingsplaats : Parking du stade,Rue des Champs, N50.71076, E01.57628

Enkele foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten