Laika

Laika

zondag 15 mei 2011

Wissant - Boulogne

Vrijdag 13 mei - Alvorens eind deze maand naar Noorwegen te trekken, besluiten we toch nog even over de grens te wippen om een weekendje Frankrijk mee te nemen. We houden halt op de splinternieuwe camperparking van Wissant : mooi aangelegd met ruime plaatsen en veel planten. De nodige sanitaire voorzieningen zijn eveneens aanwezig. We trekken onze wandelschoenen aan en wandelen langs het strand naar Cap Gris Nez waar we in het vernieuwde restaurant "La Sirène" een glas wijn nuttigen om daarna langs het wandelpad op de falaise naar Wissant terug te keren. 's Avonds verorberen we een portie mosselen à l'Armoricaine.
Coördinaten staanplaats : N50.88667, E01.67022
Zaterdag 14 mei - We rijden door naar de camperplaats van Boulogne. Deze is gelegen boven op de falaise (aan de Moulin de Wibert) met een prachtig zicht op de haven en aan de horizon de white clifs of Dover. We stappen naar Boulogne centrum, waar we terecht komen in de drukte van de wekelijkse markt. Na wat tussen de kraampjes te hebben gedrenteld gaan we naar de oude omwalde stad. Van de verkeersdrukte en -lawaai, plots de zalige rust van de oude straatjes met gezellige restaurantjes en souvenirwinkeltjes.
Zondag 15 mei - We besluiten terug naar de haven te gaan waar op de kade "La Gainée" doorgaat. In een soepketel van 9 meter lang en 2 meter breed : 4000 kg verse groenten zoals prei, wortelen, uien, rapen en 2000 kg vis (3 soorten). Dit alles wordt al roerend gaar gekookt in liters room en witte wijn en 's middags verkocht. Voor 4 euro krijg je een grote portie met 2 boterhammen en een glas witte wijn. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het spreekt vanzelf dat ambiance troef is.
Coördinaten staanplaats : N50.74150, E01.59624

Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten