Laika

Laika

donderdag 17 maart 2011

Fietsen in de Leiestreek (Machelen a/d Leie)

Maandag 14 maart
Inpakken en wegwezen ... dat is onze leuze wanneer we de lente voelen kriebelen, dus 56 km van huis parkeren we in Machelen aan de Leie. Een perfecte plaats met alles erop en eraan (elektra, water, lozing, enz...)en dit voor slechts 5 euro voor 72 uur.
Van hieruit maken we natuurlijk een toertje met de fiets (44 km) en we maken kennis met Gottem, Grammene, Deinze, Astene langs de oude Leie arm door weiden en akkers.
We zijn een beetje vroeg terug op onze standplaats en maken er kennis met de peetvader van de camperplaats. Als verwoed camperaar heeft hij zich ingezet om deze plaats door de gemeente Zulte te laten realiseren. Hij verstrekt ons alle mogelijke info over de streek en heeft zelfs ten behoeve van de campers een wandeltocht uitgestippeld van 6,5 km rond Machelen en Grammene. Genoeg actief geweest, dus starten we met het klaarmaken en verorberen van ons souper en dan lekker vroeg onder de wol.
Fietsknooppunten : 85/87/8/7/5/6/13/14/19/10/15/18/16/14/92/96/93/90/85 (totaal = 44 km )
Dinsdag 15 maart
Vandaag fietsen we langs de rechter Leie-oever tot in Kortrijk waar we op een zonnig terrasje van een aperitiefje genieten en we dineren in het Mouterijtje (een herinnering uit ons volleybal verleden). We rijden terug langs de andere oever, zeer ontspannen, zonnig, geen hellingen. Meer kan een mens niet wensen. Het totaal van 55 km viel bijzonder goed mee vandaag, wat goed weer toch kan doen !!
Woensdag 16 maart
Onze laatste dag in Machelen a/d Leie staat opnieuw in het teken van onze tweewielers. Nu nemen we richting Gent langs de overkant van de Leie. Bij Deinze slaan we af langs het Schipdonkkanaal en komen langs Zeveren en Meigem en steken in Nevele de voetgangersbrug over. Vermits we wel wat ver verwijderd zijn van de Leie rijden we via Vosselare door tot St. Martens Leerne, vandaar volgen we de N466 tot in Drongen. Nu zijn we slechts een tiental km van Gent en we besluiten naar het centrum door te rijden via de Watersportbaan. We stallen onze fietsen aan het begin van de Veldstraat. Te voet wandelen we tot aan het Belfort en zoeken een terrasje op om de innerlijke mens te versterken. De lunch in een warm lentezonnetje smaakt uitstekende maar surprise ... wie installeert zich aan het tafeltje naast ons : den Tom (met Joke). Moest je het afspreken, het zou niet lukken. We kunnen echter niet doorbabbelen want er wacht nog een flinke terugreis. Dit keer blijven we steeds in de buurt van de Leie. Een prachtige fietsroute afwisselend natuur, steenrijke villa's, kasteel van Ooidonk. Moe maar voldaan ronden we deze toer af. 66 km.
Fietsknooppunten : 84/82/80/2/48/98/93/N466 tot watersportbaan/52/56/63/67/74/76/86/90/12/114/9/6/5/7/84/85

Foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten