Laika

Laika

zondag 30 januari 2011

Antwerpen (vakantiesalon) - Hulst - Terneuzen

Woensdag 26/01 - Een uitstapje naar Antwerpen waar we een ruime parking (oude stadscamping) vinden aan de Vogelzanglaan. Zeer hartelijk onthaal van de conciƫrge. Met de fiets trekken we naar het centrum van de stad (ongeveer 30 minuten), langs goede fietspaden en uitstekende aanduidingen. Het kan niet beter. We flaneren langs de Meir, de Boerentoren, Groenplaats, OLV kathedraal tot aan de Scheldekaaien. Hier herontdekken we "Het Steen" en gaan door tot aan het Eilandje. Ook Brabo krijgt een bezoek. We keren op onze stappen terug want inmiddels is de namiddag ver gevorderd zodat we voor volledige duisternis terug op onze parkeerplaats toekomen. Op 5' wandelafstand genieten we, in een Colmar restaurant, van een gevarieerd buffet, een aanrader prijs-kwaliteit.
Donderdag 27/01 - Vandaag bezoek aan het Vakantiesalon (op 500 meter lopen). Een bezoek, de moeite waard. Alle soorten vakanties komen aan bod (ver-dichtbij-avontuurlijk-luxe-cruises-enz...). Ook alle landen zijn vertegenwoordigd met prachtige standen die de folklore en toeristische lokale hoogtepunten duidelijk aan bod laten komen. Om 14 uur sluiten we dit bezoek af en gaan nogmaals (deze keer met de tram) naar het centrum. Deze keer gaan we via de Meir en de Dekeyserlei tot aan het Centraal Station en langs de Zoo. Bij onze terugkeer naar de Groenplaats ontdekken we nog een winkelcentrum in de vroegere stedelijke feestzaal. Wat een prachtige plafonds en sculpturen. We eindigen ons bezoek aan Antwerpen met zeer positieve ervaringen over deze stad (veel verkeersvrije straten, mooie gevels, veel te bezoeken). Zeker nog eens op onze agenda te zetten.
Vrijdag 28/01 - We reizen door naar Hulst (32 km) en bezoeken het mooie centrum met zijn drukke winkelstraatjes. Dan wandelen we op de versterkte wallen rondom de "Reinaert"stad (een 3,5 km). Na de middag maken we nog een wandeling in de wijde natuur rondom de stad en dit mondt uit in een 16 km lange tocht langs de liniedijken.
Zaterdag 29/01 - We maken een "lange" verplaatsing naar Terneuzen. Daar bezoeken we het sluizencomplex en wandelen langs de Scheldepromenade naar de stad. 's Namiddags wandelen we opnieuw langs de dijk van de Westerschelde maar nu in tegenovergestelde richting. Een wandeling van om en bij de 9 km en ... we hebben weer gezonde vitamientjes opgedaan.
Zondag 30/01 - Vandaag besluiten we ons uitstapje maar dit met een omwegje via Westdorpe en Sas van Gent waar we nog een wandelingske maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten