Laika

Laika

zaterdag 1 oktober 2016

Drie pareltjes : Gravelines, Wissant & Bergues

Woensdag 28 en donderdag 29 september - Nog een paar dagjes er op uit.  Niet te ver om maximaal te profiteren.  Een bezoekje aan Gravelines (Grevelingen) is altijd leuk.  Een mooie camperplaats met zicht op de haven.  Een gezellige versterkte stad.  Frans-Vlaanderen op zijn best.  Waar je potjesvlees met een lekkere pint kunt degusteren. Waar je heerlijk kunt wandelen langs de monding van de AA naar Petit-Fort-Philippe.   's Anderendaags met de fiets naar Grand-Fort-Philippe en een bezoekje brengen aan het natuurreservaat Platier d'Oye. 's Middags lekker eten in La Symphonie.  In de namiddag maak ik nog een wandeling rondom Gravelines.  Wordt wel getrakteerd op een flinke regenbui ... kletsnat !
Overnachtingsplaats :  Parking des Islandais, Rue du Port, N 50.98822,  E 2.12246
 (service en sani : Rue de la Gendarmerie, N 50.99346,  E 2.13174)

                                                     Gravelines : Belfort

Vrijdag 30/09  - Langs de mooie Opaalkust naar de "Grand Site des deux Caps".  Wissant ( Witzand) is onze halte.  Centraal gelegen tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez.  Populair bij wandelaars en surfers.  Slenteren door de straatjes en 's middags een "fruits de mer" verorberen in restaurant "Le vivier". Om de vertering te bevorderen stap ik langs het strand naar Cap Blanc-Nez om langs het wandelpad bovenop de falaisen terug te keren.  Weer een regenbui als extra toetje.  Daarna schijnt de zon weer volop en ben ik droog als ik bij de camper kom.  (een wandeling van 11 km).
Overnachtingsplaats : Aire de Camping-Car, Avenue Georges ClĂ©menceau, D940, N 50.88667,  E 1.67022






















Zaterdag 1/10  - De ganse nacht heeft het ferm doorgeregend. Gezien de voorspellingen niet fameus zijn beslissen we om terug te rijden en nog een bezoekje te brengen aan Bergues (Sint-Winoksbergen).  Het stadje van de Ch'tis (je kent hem wel die Franse humoristische film).  Op de markt drinken we een Picon Maison om dan later een wandeling langs de vestingen te maken.  Rond een uurtje of twee rijden we naar huis. Een klein maar aangenaam tripje.
Overnachtingsplaats : Parking Stade J.Andries, zijweg Rue Maurice Cornette, N 50.96581,  E 2.43586