Laika

Laika

woensdag 17 februari 2016

Goed leven, echt beleven : Neerpelt

De weerberichten voor de komende dagen zijn nogal gunstig (droog en veel zon).  Tijd om er een paar dagen op uit te trekken.  Nu de camperplaats in Neerpelt al een paar maanden betalend is, zullen we het daar eens proberen.  In het verleden vingen we daar meestal bot.  Nu zijn de gratis-langverblijvers er verdwenen en af en toe is er nu ook eens plaats voor de rasechte camperaars.
Overnachtingsplaats : Passantenhaven Welvaart, Jaak Tassetstraat 54, N 51.23356,  E 5.43198

Maandag 15 februari - Rond 9 uur zetten we onze neuzen richting Limburg en Laika volgt gedwee. Ter hoogte van Gent vernemen we via de radio de ellenlange file op de E17.  We volgen de alternatieve route van TomTom (via Brussel, fileloos - hoe bestaat het ?) om uiteindelijk op de -volgens ons- mooiste camperplaats van Vlaanderen te belanden.  Rustig gelegen, met zicht op het Bocholt-Herentals kanaal.  We zijn slechts met z'n tweeën.  Later in de namiddag vervoegt een derde liefhebber ons.  We stappen naar het stadscentrum (slechts een 500tal meter).  Een paar jaar geleden was men hier volop het centrum aan het renoveren.  Nu zien we het resultaat.  Mag er best wezen.  Heel mooi ingericht.  Met een koffie en een lekkere Achelse blonde is onze driedaagse ingezet.  In de vooravond doe ik nog een wandeling langs het kanaal (een achttal km).
Dinsdag 16 februari -  Koude nacht geweest, maar ons trumatje heeft haar best gedaan.  Een gezellige temperatuur om op te staan.  Rond 10 uur, goed ingeduffeld, de fietsen op en via het kanaal naar Bocholt (met zijn brouwerij Martens van de gelijknamige pils - misschien zegt Sezoens pils je meer).  In de schaduw van de brouwzalen ontdekken we het café De Bierketel. Een lekkere koffie met een daarbij horende Smeets jenever en we konden weer opwarmen.  Na de verkwikkende drankjes terug de fiets op richting Neerpelt waar we rond 13.30 uur arriveren (28 km gefietst) in de Brasserie Central om ons te goed te doen aan konijn op grootmoeders wijze .  Een aanrader !!! Lekker gegeten in een prachtig interieur (daterend 1900).  Ben je in Neerpelt : zeker een bezoekje brengen.  Om 15.30 uur zijn we terug in de camper.  Voor mij wat te vroeg.  Nog een ritje uitgestippeld van een 24tal km (241/245/247/256/254/253/241).
Woensdag 17 februari - Bitter koud vannacht (-6°).  Pech : rond 5 uur slaat de verwarming af - lege gasfles.  Ben genoodzaakt om op te staan en een volle aan te koppelen. Gaat vlot maar een mens is toch klaar wakker. Toch nog in slaap gevallen...  Helder, maar zeer koud.  We laten ons niet afschrikken en fietsen naar Lommel, waar men alles in gereedheid brengt voor de wekelijkse markt (is 's namiddags).  Op het verwarmd terras van het tuinhotel drinken we onze koffie.  We doorkruisen Lommel en via de villawijk (wat een villa's !) bereiken we opnieuw het kanaal.  We houden nog een halt in de jachthaven "De Meerpaal" (waar we al een paar keer de havenfeesten in augustus hebben meegemaakt).  Tijd voor een aperitiefje alvorens we naar Neerpelt terug kruien.  Het is ondertussen 13 uur geworden.  We pakken in en rijden naar huis (een mooi uur om de files te vermijden).

Foto's