Laika

Laika

vrijdag 20 februari 2015

Een verre reis ... Wingene

Woensdag 18 februari - Het begint zo stilletjes aan weer te kriebelen en met de gunstige weersvoorspellingen trekken we er op uit voor een dichtbij-tripje nl. Wingene.  De landelijke bistro-tearoom "Smart-IJs"  heeft daar een -volgens de recensies- pracht van een camperplaats geopend.  Die willen we toch wel eens verkennen. En inderdaad : een perfecte camperplaats.  Bij het nuttigen van een maaltijd mag men er zelfs gratis staan.  Deze jonge ondernemers zijn mee met hun tijd.  Zo moesten er meer zijn.  Gezien het mooie weer vlug de fietsen afgeladen en een klein toertje (mijn knietje moet het weer gewoon worden !) rond Wingene maken.  In Wingene zelf is er markt.  Zoals het hoort : alle kraampjes rond de kerktoren.   We volgen de knooppunten tot in St. Jan en vandaar naar de Platte Beurze om zo terug te keren naar onze overnachtingsplaats.  Als eerste tripje is het genoeg voor mij (knooppunten : 25/34/41/40/23/34/25 - 14km).  Gezien het vroege uur maakt Freddy nog een ritje langs de Munkebossen tot Zwevezele en via antenne Egem terug naar Wingene, zo'n 24 km (knooppunten : 22/20/21/23/25/22).  's Avonds een steak tartaar voor mij en een vispannetje voor Freddy met een mooi zicht op de landelijke omgeving.  Mmm, heerlijk.
Overnachtingsplaats : Smart-IJs, Noordakkerstraat 1A, N 51.07377   E 3.26515
Donderdag 19 februari -  Het is eens iets anders.  's Morgens rond 8 uur worden we gewekt door onze buren in de weide naast ons. Drie ezels maken met hun gebalk er ons attent op dat het tijd is om op te staan.  Het is fris, mist is reeds aan het optrekken en het belooft een mooie dag te worden.  Rond 10 uur terug de fiets op om langs landelijke wegen naar de bossen van het Bulskampveld (groene long van Vlaanderen) te trappen.  Het is aangenaam fietsen tussen de mooie beukendreven.  Centraal het mooie kasteel met zijn bezoekerscentrum (spijtig : gesloten !!).  In  Bulskampveld restaurant drinken we een goeie koffie met een "druuppel".  We vervolgen onze weg door de bossen en passeren het natuurgebied De Gulke Putten gelegen op de terreinen van het radiozendstation.  We zetten onze route voort en passeren tal van boomkwekerijen om uiteindelijk weer bij Smart-IJs aan te komen. Knooppunten  : 22/11/27/26/28/32/31/35/34/25/22 (23 km).  Terwijl ik wat uitrust doet Freddy nog een wandeling van ongeveer 5 km.  Onze dag wordt afgesloten met opnieuw een lekkere maaltijd bij onze gastheer.
Vrijdag 20 februari - Het weer is omgeslagen, de ganse nacht regen op ons dak.  Tijd om terug te keren.  We hebben toch weer wat kunnen profiteren.  Het is niet altijd nodig om ver te rijden en leuke plekjes te ontdekken... Zo zie je maar !


Foto's