Laika

Laika

zondag 30 januari 2011

Antwerpen (vakantiesalon) - Hulst - Terneuzen

Woensdag 26/01 - Een uitstapje naar Antwerpen waar we een ruime parking (oude stadscamping) vinden aan de Vogelzanglaan. Zeer hartelijk onthaal van de conciërge. Met de fiets trekken we naar het centrum van de stad (ongeveer 30 minuten), langs goede fietspaden en uitstekende aanduidingen. Het kan niet beter. We flaneren langs de Meir, de Boerentoren, Groenplaats, OLV kathedraal tot aan de Scheldekaaien. Hier herontdekken we "Het Steen" en gaan door tot aan het Eilandje. Ook Brabo krijgt een bezoek. We keren op onze stappen terug want inmiddels is de namiddag ver gevorderd zodat we voor volledige duisternis terug op onze parkeerplaats toekomen. Op 5' wandelafstand genieten we, in een Colmar restaurant, van een gevarieerd buffet, een aanrader prijs-kwaliteit.
Donderdag 27/01 - Vandaag bezoek aan het Vakantiesalon (op 500 meter lopen). Een bezoek, de moeite waard. Alle soorten vakanties komen aan bod (ver-dichtbij-avontuurlijk-luxe-cruises-enz...). Ook alle landen zijn vertegenwoordigd met prachtige standen die de folklore en toeristische lokale hoogtepunten duidelijk aan bod laten komen. Om 14 uur sluiten we dit bezoek af en gaan nogmaals (deze keer met de tram) naar het centrum. Deze keer gaan we via de Meir en de Dekeyserlei tot aan het Centraal Station en langs de Zoo. Bij onze terugkeer naar de Groenplaats ontdekken we nog een winkelcentrum in de vroegere stedelijke feestzaal. Wat een prachtige plafonds en sculpturen. We eindigen ons bezoek aan Antwerpen met zeer positieve ervaringen over deze stad (veel verkeersvrije straten, mooie gevels, veel te bezoeken). Zeker nog eens op onze agenda te zetten.
Vrijdag 28/01 - We reizen door naar Hulst (32 km) en bezoeken het mooie centrum met zijn drukke winkelstraatjes. Dan wandelen we op de versterkte wallen rondom de "Reinaert"stad (een 3,5 km). Na de middag maken we nog een wandeling in de wijde natuur rondom de stad en dit mondt uit in een 16 km lange tocht langs de liniedijken.
Zaterdag 29/01 - We maken een "lange" verplaatsing naar Terneuzen. Daar bezoeken we het sluizencomplex en wandelen langs de Scheldepromenade naar de stad. 's Namiddags wandelen we opnieuw langs de dijk van de Westerschelde maar nu in tegenovergestelde richting. Een wandeling van om en bij de 9 km en ... we hebben weer gezonde vitamientjes opgedaan.
Zondag 30/01 - Vandaag besluiten we ons uitstapje maar dit met een omwegje via Westdorpe en Sas van Gent waar we nog een wandelingske maken.

zaterdag 15 januari 2011

Uitwaaien langs de Noord-Franse kust

Maandag 10 januari 2011 - Onze eerste uitstap in het nieuwe jaar brengt ons langs de Noord-Franse kust. Onze eerste halte is de haven van Calais. We wandelen eerst de pier op om dan langsheen de brede promenade de dijk af te wandelen. Het weer valt zeer goed mee : zonnig en een gezonde frisse lucht. Na een kleine lunch wandelen we door de stad langsheen grote commerciële boulevards. De parken en plantsoenen liggen er zeer netjes bij en her en der is de stadsdienst bezig om de laatste kerstversieringen uit het straatbeeld te verwijderen. We sluiten onze eerste dag af met een bezoek aan één van de vele visrestaurants.
Dinsdag 11 januari 2011 - We rijden door naar Le Portel, een camperplaats net voorbij Boulogne. Hier maken we de "GR"- rood-witte wandeling tot in Equihen. Na de regen en de wind van vannacht valt het weer vandaag nog goed mee. Le Portel is een levendige stad met tal van handelszaken.
Woensdag 12 januari 2011 - Bij het opstaan : veel regen en wind, maar niet getreurd, we rijden door naar Berck. Een zeer mooie staanplaats aan de "Base Nautique", vlakbij het strand. We wandelen via een zeer mooi aangelegde promenade tot in het centrum (ongeveer 30 minuten) en om ons wat te drogen en te verwarmen nuttigen we een picon au vin blanc in een oude brasserie.
Recht tegenover onze parking begint een wandeling in de duinen en we wagen ons dan ook om de aangeboden natuurbelevenis te ondergaan : in één woord prachtig ! We doen ook nog een fikse wandeling langs het strand = de baai van de Authie.
Donderdag 13 januari 2011 - We vertrekken nu naar Cap Hourdel (voorbij de baai van de Somme), maar er zijn werken aan de gang op de parking van de campers en ... voorlopig mogen we er niet blijven overnachten. We zetten onze reis voort naar Ault waar de kust opnieuw door hoge krijtrotsen wordt gevormd. Het stadje is ondergedompeld in een diepe winterslaap en dus houden we het hier voor gezien en rijden nog even door tot in Le Tréport. Hier kennen we het zeer goed. Na een bezoek aan de vismarkt en de ganse dijk nemen we de lift tot op de top van de krijtrotsen en maken er een wandeling langs de kliffen (harde windstoten daarboven).
Vrijdag 14 januari 2011 - We blijven nog een dag in Le Tréport. 's Ochtends stappen we naar Mers-les-Bains, ttz in de vissershaven een brugje over van de sluis en dan de wandeling langs de dijk waar de oude Normandische villa's een attractie vormen. Na de middag wandelen we naar Eu. Een bezoek aan het kasteel en het park, evenals de oude dorpskern is een must. Langs de andere zijde van de Bresle keren we terug naar onze slaapplaats. We sluiten deze week af met een etentje op de visserskaai.
Zaterdag 15 januari 2011 We keren terug naar Oostende en blikken tevreden terug op een gezonde wandelweek aan de Opaalkust.