Laika

Laika

maandag 19 april 2010

Liebliches Taubertal

zaterdag 3/4 - Vertrek naar Wertheim (Duitsland). 583 km. Aankomst om 15.30 uur. Klein bezoek aan de Altstadt Wertheim, gelegen aan de monding van de Tauber in de Main. Een glaasje wijn met voor Freddy natuurlijk een groot stuk taart.
zondag 4/4 - We hebben heerlijk rustig overnacht. We vertrekken voor een wandeling langsheen de Tauber tot in Reichholzheim (ongeveer 6,5 km). Terugkeer via de andere oever langs voormalige wijngaarden. Altijd klimmen en ... puffen geblazen voor Rosette maar gelukkig eindigen we opnieuw in Wertheim ter hoogte van de burcht. We eindigen dan natuurlijk met een laatste klimmetje rondom het kasteel om dan in het centrum op een terrasje, in de zon, neer te strijken "mit ein trockene roter Wein". s' Avonds lekker getafeld in "Zum Ochsen" op de markt. De dag was schitterend voor zo'n wandeling : droog en soms zon, dus een waar genot.
maandag 5/4 - Vertrek uit Wertheim naar Freundenberg (ongeveer 23 km). Schitterende staanplaats, onmiddellijk aan de Main met elektra en alle nodige voorzieningen. We vertrekken langs de prachtige promenade langs de Main tot aan het vrijetijdspark "Badesee" . Bij een lekker bakje koffie genieten we van het zicht op de rode zandrotsen. De wandeling wordt verder gezet langsheen het meer. Een paradijs voor vissers en wandelaars. Rustig genieten in het zonnetje op een bankje komt erbij vooraleer we de terugweg aanvatten. De rest van de namiddag doen we het rustig aan : stoeltjes buiten en een theekransje houden.
dinsdag 6/4 - Vandaag halen we de fietsen "van stal". Langs de oevers van de Main is er een uitgelezen fietspad! Na 7,5 km komen we aan in Miltenberg. Deze stad is werkelijk een bezoek waard en de poort bovenop de brug is ook uniek. Een wandeling langs de hoofdstraat (tussen beide stadspoorten) en hogerop naar de burcht is heerlijk, vooral met zo'n goed weer. Na een welverdiende Deutsche Mahlzeit, vatten we de terugtocht aan naar Freudenberg.
woensdag 7/4 - Vertrek naar Walldürn. Na een bezoek aan het stadscentrum (met de Basilika) beslissen we om deze namiddag verder te rijden naar Boxberg (ongeveer 40 km). Staanplaats is ideaal bij de Gaststätte Forellenhof. Een wandeling van 5 km naar Boxberg heen en terug en dan bij een temperatuur van 22° rustig wegzakken in onze stoeltjes gewapend met lectuur en ons theetje. s' Avonds proeven we van de "frische" forellen.
donderdag 8/4 - We reizen 45 km verder door naar Langenburg. Onder leiding van een plaatselijke gids bezoeken wij het Schloss Langenburg. Daarna pikken we een terrasje mee in het Schlosscafé met een idyllisch zicht op het Jägsttal. Voor Freddy is een warme Apfelstrudl meer dan welkom. In de namiddag maken we een wandeling langs de bovenzijde van Langenburg om voldaan onze rustplaats op te zoeken. Zeer rustige staanplaats op ongeveer 1 km van het kasteel.
vrijdag 9/4 - Vertrek naar Kirchberg (20 km). De oude stad ligt helemaal boven op de top en onze staanplaats is beneden kort bij de rivier de Jägst. Een klimpartijtje naar de Altstadt loont echt de moeite. Het slotkasteel is nu een verzorgingstehuis voor 200 ouderlingen. Wel een luxueuze verblijfplaats. Het prachtige weer van de voorbije drie dagen uit zich nu vooral in de terrasjes die her en der opduiken. Dus een goeie kop koffie en we kunnen er tegenaan. Wij maken een zeer prachtig natuurwandeling met stijgen en dalen langs de oever van de Jägst. In het totaal ongeveer 12 km. Vermoeid maar zeer tevreden over onze gezonde trip besluiten we deze avond in het oude centrum een dagschotel te nuttigen.
zaterdag10/4 - We reizen door naar Rothenburg o/d Tauber. Het bezoek aan de omwalde stad met ontelbare torens is de moeite waard en pas rond 16 uur zoeken we onze mobilhome op. Er is plaats voor meer dan 100 mobilhomes op ruime parkings juist buiten de stad.
zondag 11/4 - We rijden naar Röttingen (27 km). Een wijndorp en op de Festplatz kunnen we met onze neus op de Tauber staan. Na een verkenning van het dorp met zijn meer dan 20 zonnewijzers maken we een flinke wandeling via het fietspad langs de Tauber. We trekken voorbij Tauberrettersheim en in Schäftersheim keren we op onze passen terug (in totaal 15 km).
maandag 12/4 - Het ontwaken gebeurt in mineur, want het regent pijpenstelen. Ons plan om een wandeling of een fietstocht te maken langs de andere zijde valt letterlijk in het water. Maar wonderwel stopt de regen ronde 11 uur en ... hopla met de beentjes tot in Creglingen (bezoek aan het Blockhaus). Een totaal van 20 km in de benen!
dinsdag 13/4 - Vertrek naar Bad Mergentheim. Bij aankomst is de parking ingenomen door een beurs en we keren een paar kilometer terug naar Markelsheim (wijndorp). Dan maar met de fiets (H/T 12 km) naar Bad Mergentheim. Bezoek aan het slot maar vooral aan de enorme tuinen er rond met kuuroord, fonteinen, rozentuin en Japanse tuin.
woensdag 14/4 - Van Markelsheim naar Tauberbisschofsheim is het slechts 18 km. Zeer mooie binnenstad, marktplein en slot. Na een zonnig terrasje wandelen we tot in Hochhausen. Terug langs het wandelpad aan de Tauber (10 km). Zeer warme dag gehad.
donderdag 15-4 - Van Tauberbisschofsheim rijden we door naar Würzburg, ttz we vervoegen nu terug de Main (39 km). We kunnen ons plaatsen op de mini-camping van de kanoclub op de over van de Main (zeer gastvrij onthaal). Het centrum van de stad is op amper 15 minuten wandelen en het is een overdaad aan immense kerken en mooi versierde barokgebouwen. Nadien beklimmen we de berg naar het Marienburg kasteel.
vrijdag 16-4 - Vandaag staat er een fietstocht op het programma. We beginnen aan de rechteroever (stroomopwaarts) en hebben wel af te rekenen met een paar "heuveltjes". Het gaat echter vlot en we zetten door tot in Ochsenfurt (20 km ver). Wel de moeite waard om te bezoeken : volledig omwald en met verschillende toegangspoorten naar de stad. Weer vakwerkhuizen. We genieten op een terrasje van het zonnige weer en keren dan langs de linkeroever terug. Weeral een gezonde dag achter de rug.
zaterdag 17-4 - Voor onze laatste dag houden we het rustig. Bezoek aan de stad Würzburg om het paleis "Residenz" en vooral de omliggende tuin te bewonderen. Kan zowaar bij een klein Versailles vergeleken worden. Is ten andere Unesco werelderfgoed. Nadien gezellig aan het "strand" vertoeft in het zonnetje en de rest van de namiddag met onze stoeltjes aan de oever van de Main de roeiers, kanovaarders en plezierbootjes gadeslaan.
zondag 18-4 - Terug naar Oostende

De reisroute van deze trip vind je terug op :
http://www.liebliches-taubertal.de/showpage.php?WOHNMOBILTOUR_MIT_STELLPL_TZEN&SiteID=527

Ons bijhorend fotoalbum