Laika

Laika

vrijdag 26 februari 2010

Een paar dagen Limburg

22/02 Ondanks de gure weersvoorspellingen trekken we er een par dagen op uit naar "de Limburg". Eerst brengen we een bezoekje aan Hasselt. We parkeren aan het sportcentrum waar ook sanitaire voorzieningen zijn voor onze Laika. Naar het centrum is het nog 3 kilometer stappen. We slenteren wat rond in het stadscentrum (tussen de regenbuien door).
Tegen de avond beslissen we door te rijden naar Genk, domein De Kattevennen. Ook hier is er een mooie overnachtingsmogelijkheid voor mobilhomes.
23/02 Ondanks de motregen plannen we toch een mooie wandeling in de dennenbossen. We passeren het Planetarium en ook de kunstmatige skipiste waar een aantal jongeren skilessen krijgen. Het domein zelf is een oase voor fietsers, wandelaars en paardrijders. Een verblijf van een paar dagen hier is zeker de moeite waard. Hier komen we zeker nog terug.
s' Middags beslissen we door te rijden naar Bocholt waar een mooie staanplaats is aan de jachthaven. Die ligt aan de Zuid Willemsvaart. We maken nog een wandeling in het dorp, vooral bekend voor zijn brouwerij Maertens, die ook de Bocholtpils brouwt. Gezien het nog vroeg is stappen we nog een zestal kilometer langs het kanaal.
24/02 De weersvoorspelling is tamelijk gunstig en we beslissen de fietsen van het rek te halen om een fietstocht te maken (we hadden reeds een bezoekje gebracht aan het toerismebureau waar we een fietsroutenetwerk-kaart hebben aangeschaft). Volgende knooppunten hebben we afgewerkt : 07-214-208-06-207-206-209-205-203-211-08-07 (een rit van ongeveer 40 kilometer). Pech : de laatste 5 kilometer rijdt Rosette lek. Een glasscherf bederft de pret. Dan maar de laatste kilometers te voet afgelegd.
25/02 We verlaten Bocholt en rijden naar Neerpelt. Hier parkeren we aan de passantenhaven. Een prachtige parking met alle voorzieningen voor motorhomes. En je staat met je neus aan het Schelde-Maas kanaal. 's Morgens brengen we een bezoekje aan het centrum : één bouwwerf.
's Namiddags stappen we langs het kanaal naar het dorpje St. Huibrechts-Lille met een mooie molen. Ook hier kan je prachtige fietstochten maken.
26/02 Terug naar huis.

Foto's